Alkoholbehandling – for hele familiens skyld

02 januar 2020
Astrid Pedersen
Alkoholbehandling - for hele familiens skyld

Livet som kæreste eller ægtefælle til en alkoholiker er langt fra nogen dans på roser. Det er et hårdt og utaknemmeligt job at skulle varetage så hjælpeløst et menneske, og samtidig skulle opretholde en daglig tilværelse. Som tætteste pårørende til en misbruger – hvad end der er tale om en narkoman eller en alkoholiker – oplever du sikkert, at du har ene ansvaret for at få familien til at hænge sammen. Du skal sørge for at få brød på bordet, at børnene passer deres skole, og at de sociale forbindelser bliver opretholdt.

Men faktisk bør du stoppe op engang og overveje din adfærd. Har du en tendens til at dække over din misbrugsramte mand eller hustru over for venner, kolleger, familie og arbejdsgiver? Få børnene instrukser om hvorledes de skal omgås deres mor eller far – og for eksempel gå på listefødder, når han eller hun sover brandert ud eller har abstinenser?

Så er du på vej ned af det forkerte spor – også selv om du gør det i den bedste mening. Det er nemlig ikke sådan, man hjælper en misbruger. Og du gør i hvert fald ikke dine børn nogen tjeneste – snarere tvært imod.

Behandling af alkoholmisbrug for hele familien

Dit mål bør være at få familien tilbage på det rette spor. Dette kan kun lade sig gøre, hvis din og din ægtefælle eller kærestes adfærd ændres markant. Du bør give din misbrugsramte pårørende et ultimatum om at gå i behandling, og gøre det klart, at du ønsker at støtte ham eller hende hele vejen igennem forløbet. Samtidig har du og dine børn brug for hjælp til at blive hele mennesker igen – og derfor kan du med fordel opsøge et misbrugscenter.

Behandlingscenter Stien kan hjælpe både dig, din misbrugsramte pårørende og jeres børn med at styrke familiens sammenhængskraft og samtidig blive fri for alkoholen og afhængigheden. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk