Bag en svampet banankage og undgå madspild

03 december 2020
Michelle Løhde Nielsen

Har du også nogle overmodne bananer liggende i frugtskålen? Og overvejer du bare at smide dem ud? Så vent lidt endnu. 

Løsningen på lidt for modne og trætte bananer er nemlig altid banankage. Den slår aldrig fejl, hvis du gerne vil forkæle dig selv med en lækker og svampet kage. Den er nem og hurtig at lave, og så slipper du samtidig for madspild. Der er derfor ingen undskyldninger for ikke at kaste dig ud i en god banankage.

En kage til både hverdag og fest

Med en banankage får du en kage, der både passer til hverdag og særlige lejligheder. Du kan både servere banankage til fødselsdag og fest, men den passer også perfekt til en ganske almindelig hverdag, hvor der skal lidt sødt på bordet.

Måske tænker du, at du ikke kan finde ud af at bage kage. Men en banankage er næsten umulig at ødelægge. Bananerne sørger nemlig for, at den altid er dejlig svampet og saftig, og så tager den ingen tid at bikse sammen. Så uanset om du er en rutineret bager eller ej, så kan du med garanti bage en banankage.

Få en opskrift på en lækker banankage 

Hvis du ikke har en opskrift på banankage liggende, så skal du til at gå på opdagelse. Der findes et væld af forskellige opskrifter på internettet, og det kan virke uoverskueligt at vælge en.

Hvis du dog foretrækker en klassisk banankage med chokoladestykker, så skal du klikke ind på Alletiders Kogebog. Her finder du nemlig en rigtig god opskrift, der samtidig er simpel og let at gå til. Og ingredienserne er nogle, som de fleste af os allerede har på lager.

Så hvis du har et par brune bananer liggende i frugtskålen, så ved du, hvad du skal give dig i kast med. Det vil uden tvivl vække begejstring hos dem, du serverer den for.