Dine lysbogstaver må ikke skinne for meget af flere grunde

31 oktober 2019
Anders Lundtang Hansen
Dine lysbogstaver må ikke skinne for meget af flere grunde

Der er mange årsager til, at dine lysbogstaver ikke må lyse og skinne for meget, og det gælder både, hvis man har en forretning, hvor man benytter sig af – især – lysbogstaver udenfor for at gøre reklame for sig selv, og hvis man har dem hængende derhjemme.

For lysbogstaver kan også bruges privat, som der bliver fremstillet en hel del til, men mange mennesker ligger også inde med gamle lysbogstaver, der egentlig var tiltænkt til brug ved butikker, men som nu er krybet ind i det private hjem, da disse ofte kan købes billigere en dem fra nye, der er tiltænkte huse af den private art.

Hvis man netop bruger gamle lysbogstaver og lysskilte derhjemme, som egentlig var til butikker, så er det med at læse videre her.

For de her lysskilte er for det første ikke særligt miljøvenlige, så de tager rigtig meget strøm fra dit relæ, som vil komme til at koste på pengepungen også.

Desuden er den slags lys måske hyggeligt i korte portioner, men det kan ikke være sundt for kroppen at blive udsat for det for længe, og så lyser det sjældent særligt godt op specifikke steder, end at det bare spreder sig i rummet.

Derfor skal man helst bruge dem som pynt uden at tænde dem.

Bruger man dem netop i ens butik eller forretning ude foran, så bør man også være opmærksom på, at de måske kan komme til at blænde alt fra bilister, cyklister og gående, hvis man har skruet for meget op for strømmen.

Dette gælder især i den mærke vintertid, hvor man måske tror, at man gør andre en tjeneste ved at lyse op og gøre opmærksom på sig selv, men hvis der netop er for meget lys på dem, så kan det komme til at gøre mere skade end gavn, hvis man ligger lige ud til en trafikeret vej.