Gode og stabile gasløsninger

26 juli 2020
Signe Hansen

LPG står for Liquified Petroleum Gas og er et fagligt udtryk for hvad der i daglig tale kaldes flaskegas. Det er et utroligt stærkt, effektivt og miljøvenligt brændstof, der kan bruges til et stort udvalg af situationer. Det bruges ofte i motorer til biler eller til et udendørskøkken i lune sommeraftener.

På den danske scene består LPG hovedsaligt af propan, der er et rent molekyle, der ved forbrænding danner kulilte og vand, hvilket betyder, at brugen af gassen ikke forurener med aske, sod eller andre giftige gasser som andet brændstof. Hvis det ikke består af propan består det af butan, som har en ligeså ren og miljøvenlig forbrænding.    

Der er hovedsaligt to måder at opbevare brændstoffet på, nemlig på flaske eller på tank. Det smarte ved en tank er, at den kan graves ned så den ikke står i vejen, mens en flaske oftere vælges til mindre projekter.

Hos Primagaz.dk forhandler de gasflasker og LPG til både privat og erhvervsmæssigt forbrug. De har en dansk afdeling, men er en del af SHV Energy, der leverer og forhandler løsninger til gas i hele 28 forskellige lande. Du er derfor garanteret en virksomhed, der har stor ekspertise i deres felt, og som ved præcis hvilke løsninger, som vil passe perfekt og bedst til dit behov. Hvis du giver dem et kald eller skriver til dem via hjemmesiden giver de et gratis og uforpligtende tilbud på din næste gasløsning.  

Der er altså nærmest udelukkende fordele ved at vælge gas som forbrændingsmiddel. Når gassen brænder opnår den en flammetemperatur på 1980 grader celsius, hvilket betyder at effekten af forbrændingen er stor, og du får masser af energi for pengene. Derudover forurener gassen ikke hverken jorden eller grundvandet, som andet brændstof og med et lavt CO2-udslip er det helt klart mere miljøvenligt end for eksempel benzin.