Her følger en forklaring om Agriturismo

10 juni 2019
Anders Lundtang Hansen
Her følger en forklaring om Agriturismo

Agriturismo, udtaler du højt for dig selv, smager lidt på ordet og tænker, hvis du er lidt sprogkyndig, at det da lyder lidt italiensk.

I så fald er du på rette vej, og faktisk skal det både smage, ligne, dufte og så videre af det autentiske Italien, for det er pointen i Agriturismo.

Hvis man deler ordet lidt op, kan man også se, at der åbenbarer sig noget med agri og turisme, og det er netop også, hvad Agriturismo går ud på.

Helt specifikt er det agriturismo i toscana i Italien, du har med at gøre med, og det går faktisk ud på, at der findes dette sted, hvor man sætter fokus på, at folk kan komme til fra nær og fjern og gerne vil opleve det rigtige Italien.

Mange mennesker, også danskere, tager til Italien, men befinder sig et turistet sted, der lige så vel kunne ligne ethvert andet turistmål, der egentlig bare skal lokke folk til, så de spenderer en masse penge på en variant af det, de kender hjemmefra – bare billigere.

Så hvorfor ikke rykke sig lidt og komme ud der, hvor man ser råvarerne blive produceret, hvor man kommer hinanden ved, hvor man kan se solen stå op ude på landet i Italien.

Det gør man med Agriturismo, hvor man kommer helt ind til kernen af, hvad det vil sige at leve som en italiener og gerne tage et stykke med sig hjem, så man ikke bare føler, man har været på ferie i Italien, men at man også har oplevet, hvordan det egentlig er at opholde sig i landet.

Så kan du bagefter fortælle nogle venner og familiemedlemmer om en oplevelse, der er så markant anderledes end det, man ellers ville opleve med at tage på rejse til Italien fra de mest kendte og gængse ferieudbydere.