Hvad laver en erhvervspsykolog?

16 januar 2022
Steffen Hansen

advertorial

Der findes en masse grene inden for psykologi. Det er et kompleks studie af mennesket, og vores adfærdsmønstre. Det er meget spændende og derfor er der flere, der specialiserer sig inden for bestemte områder af psykologien.

Vi har i dette indlæg fokuseret på erhvervspsykologer. Hvad det indebærer vil vi komme mere omkring nedenfor.

 

image

 

Hvad er en erhvervspsykolog?

Erhvervspsykologer er psykologer, der arbejder med organisationer og enkeltpersoner for at forbedre deres arbejdsliv. De hjælper virksomheder ved at vurdere arbejdspladsen, identificere problemer og komme med løsninger. De arbejder også med medarbejderne for at hjælpe dem med at tilpasse sig ændringer i deres job eller arbejdsmiljø, håndtere stress og forbedre deres produktivitet.

 

Hvad kan de tilbyde?

De arbejder med mennesker for at hjælpe dem med at opnå vellykkede kvalifikationer, finde beskæftigelse og udnytte deres fulde potentiale. De har to hovedopgaver: De vurderer arbejdspladsen for at identificere problemer, der kan påvirke produktiviteten eller hæmme medarbejdernes udvikling, og foreslår derefter ledelsen løsninger. De beskæftiger sig direkte med de enkelte medarbejdere og tilbyder rådgivning og herunder støtte i det daglige for at hjælpe med at forbedre arbejdspræstationen.

Nogle erhvervspsykologer kan også tilbyde coaching og kurser til virksomheder, der går meget inden for at skabe en bedre arbejdsplads for sine medarbejdere. Hvis der generelt er en tendens til overarbejde og stigende stress blandt medarbejdere, så kan en erhvervspsykolog komme ud og give gode råd til, hvordan det kan bekæmpes eller nedsættes, før det bliver for alvorligt.

 

Hvordan finder du en erhvervspsykolog?

Erhvervspsykologer arbejder normalt sammen med virksomheder. De kan blive ansat direkte af en organisation, eller de kan komme ud til flere forskellige i forbindelse med konferencer eller foredrag.

Hvis du gerne vil hyre en erhvervspsykolog ud til dine medarbejdere, så kan du finde en erhvervspsykolog i København, der kan hjælpe dig og din virksomhed godt på vej. Du skal bare slå et smut forbi Google, og se hvem, der er tættest på dig.