Hvordan foregår en gulvafslibning?

26 februar 2022
Steffen Pedersen

advertorial

Først og fremmest så skal man have lavet en gulvslibning hvis man ønsker at få behandlet sit gulv om igen. Det kan være at man ønsker at få et nyt udseende på sit gulv, det gøres ved efterbehandlingen, men man skal først have lavet en slibning af gulvet før dette overhovedet kan lade sig gøre. Dette er en vigtig proces hvis man ønsker at få behandlet sit gulv. Hvis du ønsker at vide mere om processen kan du læse med i teksten her.

gulvafslibning på Fyn

Gulvafslibning og processen

Gulvslibning er som sagt en vigtig proces før man får lavet en behandling af gulvet. Gulvslibningen skal til hvis man ønsker at få et godt resultat i sidste ende. Efter dette kommer gulvbehandlingen først. Et slidt trægulv er fyldt med ridser og behandlingen kan være slidt i nogle områder, dette er med til at skabe endnu mere slitage på gulvet træ. Ved en gulvslibning fjerner man ujævnheder der kan være tilstede på gulvet, så det bliver helt jævnt og pakket.

En gulvafslibning foregår langs træets åre, så åringerne træder bedre i kraft, dog i nogen tilfælde kan det være nødvendigt at slibe på tværs og på langs af træets spejl. med finere sandpapir. 

En gulvafslibning består typisk af 3 afslibninger af gulvet. Først starter man med sandpapir med 100-120 korn, alt efter hvilken efterbehandling man ønsker, når gulvet er slebet eller afhøvlet, bliver den game overfladebehandling fjernet, så det kræver at man får en ny overfladebehandling. Der er flere forskellige gulvbehandlings typer der afgiver forskellige udseende og fordele.

Kontakt en gulvsliber

Hvis du er i tvivl om hvordan du bør foretage en slibning så kan du kontakte en gulvsliber. En kendt gulvsliber er gulvkanonen, hvis man ønsker at se mere kan man se gulvkanonen priser på deres hjemmeside. Du kan til din egen fordel undersøge hvilke udbydere der er at vælge i mellem, for at få det du præcis ønsker.