Hvornår er man alkoholiker?

07 april 2021
Astrid Pedersen

Måske får du ved særlige lejligheder en tår over tørsten – og måske er der mange særlige lejligheder i løbet af en uge. Det kan også være at dit forbrug af alkohol er eskaleret på en måde så du i stedet for at drikke igennem om aftenen i weekenderne nu drikker øl, vin eller spiritus i store kvantum, men fordelt over hele dagen.

Måske betragter du dig ikke som alkoholiker, for du har jo helt styr på dine drikkevaner, og kan lægge flasken på hylden i morgen hvis det skulle være. Her bør du dog overveje at du muligvis maler et lidt for lyserødt billede af din situation. For hvornår er man egentlig alkoholiker, og hvornår har man brug for behandling?

Spørg omgivelserne til råds

Når det handler om alkoholmisbrug er det sjældent den misbrugsramte selv som er eksperten. Det er nemlig dig som mærker allermindst til dit misbrug. Dine venner og kolleger samt din nærmeste familie vil være dem du skal gå til hvis du ønsker svar på spørgsmålet ”Er jeg alkoholiker?” – for det er hos dem du vil få et ærligt svar.

Det er din ægtefælle eller kæreste samt eventuelle børn som har tillagt sig en særlig adfærd for at tækkes dit misbrug og de der af følgende humør svingninger og dit langvarige mentale fravær. Det er kollegerne som lægger mærke til dine faldende præstationer, din mangel på mødestabilitet, og lugten af alkohol som siver fra dine porer, og som du ikke længere selv kan mærke. Og det er vennerne, som ikke længere kan genkende dig, og som måske fjerner sig fra dig en efter en.

Få behandling for dit alkoholmisbrug på et behandlingscenter

Når først du har indset dit problem bør du, som mange andre alkoholikere før dig, søge hjælp til at komme ud af dit misbrug på et behandlingscenter. Kontakt Behandlingscenter Søby Park via hjemmesiden behandlingscentersoebypark.dk