Kan du få den rette smag i din ølbrygning?

12 februar 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Nogle gange er der en udførlig beskrivelse til, hvordan man skal brygge den øl, som man går efter, og andre gange er der en cirka-vejledning, der beskriver, hvordan man kommer i retning af den slags øl, som man søger.

Så føler man sig lidt som et fjols, hvis det ikke lykkes, eller man i hvert fald ender alt for langt fra det, som man havde søgt.

Man skal selvfølgelig prøve sig frem, og måske er det først her, at man begynder at opdage de små nuancer i øllet, som man ikke tidligere gjorde, medmindre der var tale om så stor en forskel mellem for eksempel en stout og en lys pilsner.

Så er der jo også de ølbryggere, der vil prøve sig frem helt på egen hånd uden en retningsangivende guide, men hvor man bare ved, hvordan man skal blande tingene for at komme frem til det, som man søger – den slags kommer især, når man har brygget i et stykke tid.

ølbrygning

Kom du frem til den ønskede øl via ølbrygningens kunst?

Alt perfekt blev jo ikke skabt i første omgang, så måske skal man sætte barren lidt lavt til at starte med, så man ikke bliver skuffet.

Så kan man være stolt over, at man kom tættere på målet denne gang, end hvor man var sidst, så man kan se, at man bliver bedre og bedre.

Til sidst kan man så gå efter, at man virkelig rammer de vigtige smagsnuancer, som man søger, hvilket hidtil har været ret så svært.

Det er i hvert fald uheldigt, hvis man rammer helt ved siden af, så man ender med at have en helt anden type øl end den, som man havde tænkt dig at brygge.

Så galt skulle det dog helst ikke gå, hvis man bare nogenlunde ved, hvordan man brygger øl.