Om det at være tekstforfatter

31 marts 2021
Mathias Nielsen

Mange af os kan godt lide at tale, og det er noget alle kan finde ud af. Man bliver aldrig spurgt, om man er god til at tale. Hvis du ville få det spørgsmål, ville du sikkert svare med noget á la “Ja, selvfølgelig kan jeg da finde ud af at tale”.

Anderledes er det dog når det kommer til at skrive. I hvert fald når det handler om at skrive godt på en måde, så det giver mening. Det er nemlig langt fra alle, der er lige gode til at formulere sig på skrift. Og det er også helt fair, fordi det er heller ikke vigtigt for alle at kunne skrive godt. 

Hvis du eksempelvis har en type arbejde, hvor du sjældent behøver at skrive tekster og e-mails, så er det jo klart at dit fokus ligger et andet sted, end hvordan man sætter komma og konstruerer en sætning.

Er du god til at skrive?

Er du bedre eller dårligere end så mange andre til at skrive tekster? Det kan måske være svært at vurdere og svært at svare på, men ofte vil man nok have en mavefornemmelse, hvor man godt ved om det er noget man synes man er god til. 

Hvis du er én af dem, der er gode til at formulere dig i tekstligt format, så er i dag din heldige dag. Fordi en tekstforfatter søges nemlig lige nu. Så kan du rigtig få lov at prøve kræfter med tekstforfatning og blive bedre til at generere content, som er en god ting at kunne finde ud af.

Nu om dags foregår skriveopgaver naturligvis digitalt. Men det betyder også at man kan få skrevet tekster super hurtigt. Det handler nemlig til dels om at være hurtig på tasterne. Men selvfølgelig handler det også om at kunne tænke hurtigt og finde på sætninger, der lyder godt og giver mening. Held og lykke med skrivearbejdet!