Perfekt balance mellem design og funktionalitet

04 september 2019
Sarah Agerkvist
Perfekt balance mellem design og funktionalitet

Der er bare noget helt særligt ved italiensk design; det er funktionelt, det er kvalitet, og det er bare lækkert. Har du det også sådan? For mange er italiensk design synonym for sko og tasker, men når vi taler om lamper, så er Artemide også helt i front, der bare kan noget helt særligt med design, funktionalitet og lyskilder.

Artemide, der blev grundlagt tilbage i 1959 af Ernesto Gismoni og Sergio Mazza, designer lamper i særklasse til hele verden. Mange af lamperne finder du på prestigefyldte museer, for med Gismoni og Mazzas vision om at skabe lys, som var det mennesket tro følgesvend, så er det ikke noget at sige til, at Artemide mænger sig i de finere lag. Der er perfekt balance mellem designet og funktionaliteten, og så er lamperne udført i en smuk enkelthed, der passer til mange forskellige stilarter.

Italiensk design, når det er bedst
Artemides lampeserie strækker sig over bordlamper, væglamper, pendler og loftslamper og henvender sig både til det enkle udtryk, der giver en associationer til arkitektlampen, til lidt mere specielle og spændende lysværker.

Tolomeo er nok den mest kendte af Artemides lampeserie i Danmark, der passer godt sammen med den nordiske, minimalistiske boligstil – bl.a. som en flot arbejdslampe på kontoret. Lampen giver et godt lys med sin fleksible arm og samtidig et elegant udtryk. I serien kan du også få arkitektlampen som pendel, der er et godt modstykke til andre pendler på markedet, der med sine fleksible arme giver mulighed for flere udtryk.

Skal det være helt anderledes, er serien Eclittica bordlampen et interessant bud, der i sig selv er et spændende værk. Lampen er cool i udtrykket, simpel  og elegant på en og samme tid, og så kan du selv skabe lige det udtryk, du ønsker, med den drejbare ring.

Er du blevet nysgerrig? Så se de flotte lamper her https://andlight.dk/shop/artemide-40c1.html.