Sådan planlægges en begravelse

21 juli 2020
Silje Hansen

Hvis du skal stå for at arrangere en begravelse, så er det ikke sikkert, at du ved, hvor du skal starte og slutte. Der er nemlig en del praktiske ting, der skal tænkes med ind i ligningen, når en man kender skal begraves eller bisættes. For at hjælpe dig godt på vej, så kan du her finde nogle af de ting, du kan være opmærksomme på. 

Huskeliste når du skal stå for en begravelse

Som noget af det første kan du kontakte en bedemand. Det er nemlig den helt rette person at få fat i. Bedemanden kan hjælpe dig med et overblik over alle de ting, der skal være på plads efter et dødsfald. 

Noget af det der skal ses på, er kontakten til præsten og kirkekontoret, aftaler med kirkegården, kontakt og anmeldelse af dødsfaldet til begravelsesmyndighed, ilægning i kiste, køb af diverse kirkepynt, dødsannonce, kontakt til en stenhugger, som kan hjælpe med gravstenen og meget mere. Som du måske også kan fornemme, så kan listen hurtigt blive lang – heldigvis så behøver du ikke stå med alt selv, når du kontakter en bedemand.

Som du nok også kan fornemme, så kan du komme rigtig langt, når du kontakter en bedemand. Og det er der selvfølgelig også en god grund til. Bedemanden har nemlig været med til at stå for mange forskellige begravelser og bisættelser – og derfor kan vedkommende også hjælpe med utrolig mange af de ting, der skal planlægges ved en begravelse. 

Find hjælp til begravelse i Lemvig 

Hvis du skal finde hjælp til en begravelse i Lemvig, så kan du kontakte forskellige bedemænd i Lemvig, så du kan høre mere ind til, om de kan hjælpe dig. Og ikke mindst hvad prisen for hjælpen vil være – for det kan være en god idé, hvis du spørger ind til dette, før du hyrer bedemanden.