Sådan skal du placere din regnmåler i haven

09 januar 2021
Sara Mortensen

Hvis du har købt en regnmåler til din have, så er det afgørende, at regnmåleren er placeret korrekt, hvis du vil opnå den mest præcise måling. Læs med her og få nemme tips til, hvordan du kan få den bedste måling af nedbøren. 

En regnmåler er kort sagt en pind med et måleglas på toppen. Det er sjovt nok ikke ret spændende at have stående midt i haven. Heldigvis bliver der i dag lavet mange fine forskellige regnmålere, som kan pynte ude i haven.

Du kan købe regnmålere med mange forskellige motiver på toppen. Det kan være alt lige fra søde fugle til en fin traktor på toppen. Du kan derfor sagtens finde en regnmåler, som falder i din smag og som passer til din haves udtryk.

Hold altid din have smuk ved hjælp af en regnmåler

I forhold til de officielle målinger af nedbøren i Danmark, så kan du med en regnmåler opnå et meget realistisk billede af, hvor meget vand der falder i netop din have. Målingen fra en regnmåler bliver aldrig så præcise som de officielle målinger, men du kan komme tæt på. 

Hvis du har et landbrug, en stor køkkenhave eller bare en masse skønne blomster, som du gerne vil passe bedst muligt, så er en regnmåler lige noget for dig. Du kan ved hjælp af måleglasset se dag til dag, hvor meget vand din have præcis trænger til.

Følg disse tips og få en tæt på præcis måling af nedbøren

Det første du skal gøre, er at finde et godt spot i haven til din regnmåler. Du skal finde et spot, hvor der er mindst 2 meter til de nærmeste forstyrrelser. Det kan være et halvtag, buske, træer eller lignende. Regnmåleren skal altså stå helt frit for sig selv, så der ikke er noget, der går ind og forstyrre måleglasset. 

Derefter skal du placerer regnmåleren 80-100 cm over jorden, og sørge for at den står stabilt nede i jorden. Du kan have din regnmåler stående udenfor hele året rundt, hvis bare du sikre dig at den står godt fast. Derudover skal du til sidst sørge for at måleglasset hænger vandret.

Med de få tips kan du opnå en tæt på præcis måling af nedbøren med din regnmåler. Rigtig god fornøjelse!